+32 (0)3 647 16 98 info@irisoftsolutions.com

Wat is een dashboard?

 

Een dashboard is een visuele weergave van de belangrijkste informatie die nodig is om één of meerdere doelen te behalen; geconsolideerd en gerangschikt op één enkel scherm zodat de informatie in een oogopslag kan worden bekeken.

Net zoals zoals het dashboard in een auto in een oogopslag alle kritische informatie weergeeft die nodig is om het voertuig te besturen, heeft een business dashboard een gelijkaardig doel, of u het gebruikt om strategische beslissingen te nemen, om de dagelijkse zaken of een team te runnen, of om individuele taken uit te voeren. Het middel is een weergave op één scherm; het doel is om efficiënt contact te houden met de informatie die u nodig heeft om actie te ondernemen.

 

Kenmerken:

 

  • Samenvattingen op hoog niveau: Een dashboard vertelt u snel wat er gebeurt, niet waarom het gebeurt, net zoals de meters en lichtjes in uw auto. Doet u een vaststelling, kan u verder op onderzoek gaan.
  • Beknopte, duidelijke en intuïtieve weergavemechanismen: Tabellen en grafieken die duidelijk hun boodschap weergeven zonder te veel plaats in te nemen, zijn vereist zodat de verzamelde informatie op één scherm past. Kies de vorm die best bij u past.
  • Gepersonaliseerd: De informatie op een dashboard dient op maat van een persoon, groep of functie te zijn. Enkel dan zal het zijn doel dienen om specifieke doelstellingen te helpen behalen.